Fejezd be, amit elkezdtél!

Ezekben a napokban az év végi lezárás, a selejtezés, az elengedés az, ami foglalkoztat, amiről a bejegyzések szólnak, és ami az újabb könyv írására inspirált.

Sok dologgal igyekszünk végezni még az ünnepek, de az Újév beköszönte előtt mindenképp. Ez az általános, össznépi igyekezet természetesen megihlet sokakat. Én például az emailjeim közt selejtezek és igyekszem is befejezni, mire vége az évnek.

Vannak, akik idevágó, a dolgok befejezésének szükségességéről, az elengedésről, lezárásról szóló bölcs idézeteket osztanak meg vezető spirituális személyiségektől, vagy népszerű motivációs íróktól, előadóktól.

Mások azonban a dolog humorosabb oldaláról közelítenek az év végi lezáráshoz, az elkezdett dolgok befejezéséhez, ami egyáltalán nem hátrány.

Sokaknál ez az, ami gondolkodásbeli áttörést, paradigmaváltást
okozhat. Vagy legalábbis elindulhat a “vezérhangya”.

Ahogy azt nagy nevettetőink is tudták. Elég ha csak Hofi áldásos tevékenységére gondolunk.

Vagy ahogy ezt a küldetést az 1887-ben született Karinthy Frigyes író, költő, humorista ismert mondása is kifejezi:

“Humorban nem ismerek tréfát.”

Ezt a bejegyzést is egy ilyen humoros megnyilvánulás ihlette, ami egy ismerősnek köszönhetően került elém. Az első mondatban rejlő gondolat –
az év végi dolgok lezárásának, a megkezdett dolgok befejezésének jelentősége – biztosan rögzül az utána írtaknak köszönhetően 🙂

Fogadd szeretettel. (Szerző ismeretlen, gyűjtve a facebookról.)

Még mindig egy kis lezárás, évvége, elengedés.
Csak egy kicsit másképp 🤪

Egy pszichiáter ma reggel azt mondta a rádióban, hogy az egyetlen módja annak, hogy megtaláljuk a belső békét, be kell fejezni, amit elkezdtünk…
Úgyhogy körülnéztem itthon és sok befejezetlen dolgot találtam.
Találtam egy fél üveg vörösbort, egy megkezdett üveg pálinkát, egy kevés tequilát és egy jó háromnegyed üveg jägermeistert, egyzs fé zaskó sipcshet, megegy kizs krindersokit és eghj szacskó ummicugrot.
Há vazze én nemisgondotam, hogyilyejó mikoz ember bfejezi amitegezdedt.
Sztakrva deszeredleg titekek bazzeg.

fejezd be, amit elkezdtél, zárd le, ami le kell zárni
Fejezd be, amit elkezdtél, zárt le, amit le kell zárni 🙂

Még több gondolatom az év végi lezárás, elengedés jelentőségéről és az újévi fogadalmakról, azok betartásáról az új könyvemben olvasható majd.

Iratkozz fel, hogy elsők közt értesíthesselek az előrendelési lehetőségről! Ez a feliratkozás NEM JÁR KÖTELEZETTSÉGEKKEL, de ha olvasod a hírleveleket, nem maradsz le a kedvezményes árról!

[wysija_form id=”6″]

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published / Required fields are marked *

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..