Az év lezárása Szilveszter napján

Az évet Szilveszter napján lezárjuk, hogy aztán egy újat kezdhessünk. A bulizást, vagy épp az elcsendesedést, pihenést megelőzhetik bizonyos – már-már rituális – tennivalók.

Ilyen a határidőnapló átnézése, a benne talált tartalom alapján egy utolsó idei lista összeállítása. Átírjuk a címlistánkat. Naprakésszé tesszük a pénzügyi nyilvántartást. Selejtezünk.

Olyasmiket igyekszünk elvégezni, amik elmaradtak, amiket halogattunk, vagy amikkel egyszerűen csak nem volt még érkezésünk foglalkozni. Felhívunk rokonokat, rég nem látott ismerősöket, barátokat. Vagy emailt írunk és közben a levelek közt is selejtezünk. Meg leiratkozunk egy rakás hírlevélről.

Bizonyára nem vagyok egyedül azzal, hogy nem sikerült mindent elintéznem Szilveszterre, a megelőző napok alatt nem értem a tennivalók végére.

De megengedésben vagyok, és ezért nem ostorozom magam:) az elmaradt, lezáratlan dolgok miatt. Épp ellenkezőleg! Tudom, mi maradt el, listám is van, és kényelmesen, a saját tempómban haladok lépésről lépésre.

Az év megfelelő lezárásáról, annak szükségességéről, és a jó újévi fogadalmakról írom közben az új könyvemet.

Abban fogok segíteni általa – ha Te is akarod -, hogy a fogadalmaidat, ígéreteidet zökkenőmentesen be tudd tartani, azokat célokká kovácsolni és megvalósítani.

Az űrlapon feliratkozva jelezheted, hogy elsők közt szeretnél értesítést kapni az elektronikus könyv megjelenéséről.

EZ MÉG NEM MEGRENDELÉS! Iratkozz fel, és elsők közt kapsz hírt az e-book megjelenéséről, a kedvezményes előrendelési lehetőségről stb! Ez még nem jelent semmilyen kötelezettséget! Kérd az információkat!

[wysija_form id=”6″]

Ahogy így az évem lezárásával foglalkoztam, valaki rám írt facebookon. Megkérdezte, hogy babonás vagyok-e, majd azt is, hogy

“Szabad ma vasalni?”

Azt válaszoltam, hogy elvileg nem. Aztán hogy mosni szabad-e. 🙂 Megírtam, amit a hagyományok alapján írhattam: azt főleg nem. De azt is hozzátettem, hogy a szükség nagy úr. Gyorsan eldöntötte, hogy akkor ma nem csinál semmit, bár a vasalni valója elég jól összejött, és az előbb még úgy gondolta, hogy nem viszi át az új évre.

Mivel ezzel az utóbbi gondolattal maximálisan együtt tudok érteni, meg is erősítettem, hogy ez egy jó megfontolás az év lezárásához.

Ahogy neki, úgy Neked is azt javaslom, hogy csináld meg, ami még nyomaszt. Akkor is, ha ma már Szilveszter van! Ha úgy érzed, attól jobban leszel és szabadabban fognak áramolni az energiák, akkor mindenképp!

Nem sokkal a fenti beszélgetést követően megtaláltam azt a megosztást, ami ide illik, ezt is elküldtem neki. Ez a következő:

“Mit tegyünk és mit ne Szilveszterkor és Újévkor:

Tilos a szemetet kivinni a házból, mert kidobjuk vele a jövő évi szerencsénket is! Nem szabad mosni és ruhákat teregetni. De nem maradhat száradó ruha sem a szárítón, mert jövőre akasztott ember lesz a családban! Nem szabad kölcsön adni sem, mert következő évben házunkból a szerencse inkább kifele megy. Aki pénzt ad ki újévkor, egész évben azt fogja csinálni. Szilveszterkor ne együnk meg mindent, hagyjunk a hűtőben is, hogy az új esztendőben se szenvedjünk hiányt semmiből! A hagyomány szerint az újévi erős fények és zajok távol tartanak mindenféle rosszat. Aki szilveszter és újév között születik, abból nagy úr lesz. Tartózkodjunk a vitáktól, veszekedésektől újévkor mert amit az újév napján cselekszik az ember, az hatással lesz egész évre. Újév napján aki korán kel, egész évben friss lesz. Aki gyengének, betegnek érzi magát, az egész évben ilyen lesz. Törekedjünk arra, hogy újév napján az első látogatónk férfi legyen, akkor leszünk szerencsések. Akit újévkor megvernek, mindennap kikap a következő esztendőben. Ezt együnk és ezeket semmiképp se fogyasszunk szilveszterkor, mert befolyásolják sorsunkat a következő évre! Tilos baromfit (csirke, tyúk) fogyasztani, mert elkaparná, kikaparná a szerencsét a házból. A szerencsés embernek malaca van, tartja a mondás. Inkább malachúst együnk, mert a malac előre túrja a földet, vagyis kitúrja a szerencsét. Ha halat eszünk, úgy tartja a mondás: a hal elúszik a szerencsénkkel, a vad pedig elszalad. Tehát, ha szerencsét szeretnénk maguknak, akkor ezt se fogyasszunk. Újévkor ugyanilyen fontos a lencse fogyasztása. A bab, lencse, borsó, rizs fogyasztása sok pénzt lencsét hoz újévkor. Aki üzlettel foglalkozik, hogy gyümölcsöző esztendő köszöntsön rá, szilveszterkor gyümölcsöket kell ennie. Fogadjunk meg néhányat, hátha most bejön és meghozzák számunkra az áhított szerencsét, bőséget és gazdagságot! Ne ezen múljon!”

Abban a pillanatban, amikor ezt a fenti szösszenetet bemásoltam a csetablakba, jött a megváltó gondolat.

“Szerintem döntsd el, hogy a Szilveszter neked hánykor kezdődik, és ha van elintéznivaló, azt pikk.-pakk:) “

Ennek a fényében még én is elintézem, lezárom, kidobom, elteszem…

A Szilvesztert pedig délután négykor megnyitom 🙂

Itt kérheted a könyv alakulásáról az előzetes információkat. Könyv, ami segít a lezárásban és a megfelelő fogadalmak megfogalmazásában, betartásában.

[wysija_form id=”6″]

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published / Required fields are marked *

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..