Indíttatás

Amikor ráébredsz, mi is az Életfeladatod…

(Az életfeladatokról és más, az életedet meghatározó olyan alapelvekről szól a leckesorozat, amelyek ismeretében és alkalmazásával sikeresebb, boldogabb életed lehet. Itt iratkozz fel!)

Arról már írtam, hogy egyszer valaki a számaim alapján megállapította, hogy életfeladatom a tanulás, a tanítás egy életen át – nem feltétlenül a katedrán.

Mit jelenthet ez?

Hogy tanulni és tanítani minden pillanatban, minden helyzetben lehet. Az egész életünk tele van mások számára is tanulságos esetekkel, cselekedetekkel. Annyi minden örömteli, felvillanyozó élményben van részünk és oly sok szomorú napot élünk túl a földi kaland során, amik által fejlődünk!

Az által, hogy foglalkoztam személyiségfejlesztéssel, pszichológiával stb, valamint hogy sok mindenre magamnak kellett rájönni az eddig megtett hosszú út folyamán, ma már tudom, hogy a hozzáállásommal, a cselekedeteimmel is tanítok. Vagyis valóban megvalósul az életen át tanítás, mint életfeladatom.

Azt mondják, nem szabad eltékozolni, csak úgy szórni a világban a tudásunkat, a megszerzett bölcsességünk magvait, mert az az arra érdemtelenek kezébe jutva nem hogy hasznot nem hoz, de kárt okoz! Olyan károkat, amelyek nem csak egyéni pusztuláshoz (életek kisiklásához), hanem kisebb és nagyobb közösségek rombolásához vezethetnek.

Szóval, cselekedeteinkkel is tanítunk.

Mindeközben nagyon erős a karitatív énem, és tudom, hogy ennek megélése nélkül diszharmóniába kerülnék. Annak pedig súlyos – egészségügyi – következményei is lehetnek…

A karitatív megmozdulásaim, mint cselekedetek, szintén tanítóak.

Kérlek, értsd jól a szándékom!

Nem kérkedni akarok mindazzal, amit ezen a területen tettem, hanem példát mutatni, ötleteket adni, és segíteni Neked abban, hogy te is jól sáfárkodhass az ezirányú tehetségeddel, megélhesd mindazt, amire lelked késztet!

2011. decemberében Fannim szeretett óvónénije súlyos állapotban került kórházba. Mélyen érintett a dolog, és az jutott az eszembe, hogy legjobban úgy segíthetek, ha egy árverést szervezek Kriszti Néni javára.

A részleteket el fogom mesélni hamarosan. Addig is tájékozódhatsz a történtekről itt.

Akkor döbbentem rá, hogy életem egyik értelme a másokon való segítés.

  • Az teljesen természetes volt számomra, hogy ha ruhagyűjtés, vagy karácsonyi adakozás van, abban részt veszek.
  • Aztán valahonnan emlékeim mélyéről felsejlett, hogy az egyes segélyakciók során hány sms-t küldtem.
  • Hogy az iszapömlés károsultjain hogy segítettem.
  • Vagy hogy vettem részt, vettünk részt Fannikámmal a helyi alapítványi táborban kétszer is, segítőként.

Biztosan Te is adtál már pár 100Ft-ot az utcán kéregetőnek, vagy küldtél sms-eseket, gyűjtöttél ruhát, vittél tartós élelmiszert  vagy játékot a megfelelő helyekre.

Mindig akad rászoruló, sajnos lépten-nyomon értesülünk szomorú történésekről (beteg gyerekek, árván maradt testvérek, elveszített otthon…)

A “hagyományos” értelemben vett rászorulókon kívül azonban másutt, másoknak is tudok segíteni, és erre biztatlak Téged is!

Bízom benne, hogy látva a saját példáimat Te is kedvet kapsz, és megragadod majd az alkalmat, hogy hozzáértéseddel sikeresebb legyen egy-egy kezdeményezés a környezetedben.

Helyi sportesemények, kulturális rendezvények, alapítványok számára rendezett alkalmak…

Mielőtt még projektterveket szőttem volna, és szerveztem volna különféle eseményeket, vagy vettem volna ilyen munkálatokban részt, önkéntességem leggyümölcsözőbb megnyilvánulásait cikkekben érheted tetten.

Remélem, szerzek pár kellemes percet, hozzájárulok kikapcsolódásodhoz és ötleteket is meríthetsz!

Zárszó ehhez az oldalhoz

Szeretnék továbbra is minél több helyen tevékenyen segíteni. Ami tőlem telik, anyagilag is megteszem. De sokkal fontosabb számomra, hogy ha tehetem, magam is részt vegyek egy-egy adományozásban, jótékony célú vagy egy-egy közösség érdekében végzett kétkezi munkában. Ez utóbbi esetekben – ha csak nem kérik az ellenkezőjét- fotózok, videózok az ezer éves kis digitális fényképezőgépemmel vagy a telefonnal.
Néha cikket is írok belőle, és ha lehet, értesítem a környékbeli médiát is.

Szóval igyekszem minden követ megmozgatni, ha valahol tenni lehet egy jó ügyért vagy embertársaink érdekében.

Együtt többre juthatunk!

Épp ezért ami tapasztalatot az egyes akciók során szereztem, ahogy tető alá hoztam egy-egy projektet, abból a tudásból Neked is átadom hamarosan, amit lehet.

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published / Required fields are marked *