Rólam

Első nekifutásra megpróbálom összeszedni magamról a legfontosabb információkat, amik alapján eldöntheted, érdemes-e olvasnod az írásaim. Biztos nem lesz teljes és tökéletes elsőre. Időnként biztosan eszembe jut majd egy-egy újabb fontos momentum az életemből, ami meghatározta a további utamat, azt, hogy most hol és hová tartok, és ami révén Neked is többet adhatok.

A jó életrajzban is visszafelé haladunk, hát én is ezt teszem. Egyelőre hézagosan:), és mindenképp csak annyit megosztva az életemből, ami Számodra ezen az oldalon fontos lehet.

Itt tartok most, mint Kreatív nevelő, Sikertréner

Kezdjük a kreatív nevelővel, az kézenfekvőbb.

Mondják, életünkkel, tetteinkkel mutatunk példát. Egy hozzáértő egyszer a horoszkópom alapján azt mondta, az életfeladatom a tanulás, tanítás – nem feltétlenül a katedrán. Ez az oldal, az itt írtak jól illeszkednek ebbe a vonulatba.

Karitatív énem is nagyon erős. A megszerzett tudást civilként is kamatoztatom. A család, lányaim mellett önkéntesen, szeretetből, karitatív énem megnyilvánulásaként helyi, közösségi akciókban vettem és veszek részt, szervezek és lebonyolítok, cikkeket írtam és írok…

Az utóbbi két évben több helyen tartottam különböző ismeretterjesztő, tudományt népszerűsítő előadásokat.

Mi van a Sikertrénerrel?

Néhány éve megfogalmazódott bennem ez a megnevezés. Ízlelgettem, magamban mondogattam, és próbáltam rájönni, hogy ha ez így beugrott, akkor vajon milyen is az az Anikó, aki így jellemezhető. Az egy dolog, hogy én legbelül éreztem, ez vagyok, ezzel (is) kell foglalkoznom.

  • De mi az, amiben fejlődnöm kell, hogy a környezetem és az olvasóim is elfogadjanak, mint sikertréner?
  • Miben, mit és hogyan változtassak, én magam miként, milyen irányba változzak?
  • No és milyen területeken legyek sikertréner? Vajon miben segíthetek én Neked?
  • Hogyan adhatom át tudásomat hatékonyan?

Kerestem a kibontakozás lehetőségét, így kezdtem ezt az OnlineSikertréner oldalt.

De még nem hittem magamban eléggé. Kellett egy óriási lökés. Amit Mosonmagyaróváron kaptam meg, amikor sikertréner énemet interjúvolta meg egy kedves ismerős. Ő már elhitte, hogy én Sikertréner vagyok. A közös rendezvényeink alkalmával is mindig így mutatott be.

Akkor tudatosodott bennem végre, hogy igen, ezt csinálni kell!

  • Folytatni az elkezdett oldalt.
  • Befejezni a félig kész tanfolyamokat, e-bookokat stb.
  • Mert ez is én vagyok, ezzel vagyok kerek egész.

No de hogy kerültem én Mosonmagyaróvárra? Mert ez is fontos!

Nyílt egy kapu a lentebb említett multinál eltöltött időt és a fejlődésem azon szakaszát követően, 2014-15-ben. Beléptem rajta, és újra tanítok. Egyetemen. Ez is én vagyok, ez is kell a harmóniámhoz. Mondhatni, főnix madár módjára újjászületett hamvaiból a tudományos énem.

Honnan indult?

2012. ápr. 9-től dec. 31-ig szinte pontosan annyi idő telik el, amennyi egy baba kihordásához is szükséges. Ez idő alatt egy – eredeti szakmámba vágó – multinál dolgoztam félállásban. Csodás időszak volt, szép helyen, jó kollégákkal.

Ahogy közeledett a szerződés lejárta, és találtam közben magamnak tanulnivalót:), egyre erősebben tudtam, hogy ez a lassú és csendes gyász időszaka. Mégpedig a régi, gazdász énem egy részétől vettem búcsút, hogy megszülethessen a sikertréner, a tanácsadó, nevelő, gyógyító. A ganoterápia révén valamelyest mégis csak a növénytermesztési és kertészeti tudományok doktora is maradok.

Arra is rádöbbentem – egy tanfolyamon alkalmával- , hogy nálam nagyon jól működnek, vagyis valóban léteznek a 7 éves ciklusok. Mindaz, amit a 2006-2012 közti 7 évben csináltam, alkottam (főleg online , gyereknevelés, család, párkapcsolat, pénzügyi nevelés stb témában), megtapasztaltam, mind-mind egy dologhoz vezetett, egy tető alá hozható. Már 2011 őszén kinéztem egy képzést. Egy évig álmodoztam róla, míg végül belevágtam, pszichológiát tanultam.

Ezt megelőzően, a gyes alatt és után rengeteget tanultam illetve itthonról dolgoztam. 2007-09-ben kezdtem jobban beleásni magam a netes dolgokba. Eleinte csak fórumoztam, majd megtanultam az online jelenléthez szükséges alapokat. A saját oldalaimat azóta magam készítem és menedzselem. Természetesen itt is lehet fejlődni…

Hogyan tovább?

Sikertrénerként szándékomban áll megosztani Veled is a tudásom. Nélküled azonban nem fog menni.

Ha van célod, álmod, és tenni akarsz magadért, iratkozz fel a főoldalon

az első lépések megtételéhez szükséges tudásért!

Farkas Anikó

kreatív nevelő, sikertréner

Itt írhatsz közvetlenül üzenetet.

Évek óta kapcsolatban vagyunk Anikóval, és elárulom a titkot:
nagy segítség számomra, hogy Ő létezik!
Mikor még nagyon kezdő voltam a neten, akkor is mindig segítőkészen
reagált a megkeresésemre, pedig igazán kezdő kérdésekkel zaklattam. 🙂

 És… ami a legfontosabb: pont akkor és pont abban segít, amire éppen szükségem van.  A legutóbb, a webszerkesztéssel kapcsolatban gyors segítségre volt szükségem, azonnal reagált, számíthattam rá, rögtön ráérzett, hogy mire van szükségem. Pedig már hosszú ideje nem is beszéltünk.
Ilyen Anikó! Gyors, hatékony és kedves segítség a legjobb pillanatban!

Nagy Eszter
Facebook Comments

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published / Required fields are marked *

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..